Gremo na pot proti mojemu prvemu triatlonu

Rojstnodnevni tek s prehladom
23.02.2019 | Avtor: Klara Presečnik

Ja, februar, navkljub planom, ni moj mesec. Trebušna gripa, glavoboli, prehlad … Vsega skupaj imam že dovolj in že zelo jasno v mislih odštevam do porodniške. Prehlad je kriv, da tole pišem danes (dan po rojstnem dnevu) in ne včeraj, kot sem nameravala.
Ob rojstnih dnevnih se namreč malo vprašamo, kje smo v življenju in kaj hočemo.

Jaz?

Jaz sem hotela samo lepo preživet dan z ljudmi, ki jih imam rada, s čim manj stresa in eno sprecifično zadevo: Da grem teči. Da svoje telo, ki je že 8 mesecev nosečo, držim v dovolj visokem "fit stanju”, da si lahko privoščim tek. In, ja … Ker sem ravno 31, sem si zadala 3,1 km. Iz očitnih razlogov jih nikoli ne bi naredila 31. Prvič, ker sem noseča. Drugič, ker toliko niti približno še nisem pretekla kadarkoli v življenju. ŠE!

Kaj od načrtovanega (želenega) mi je uspelo:

  • jutranji podaljšan spanec – Čeprav sem si vzela dopust, me je zbudil mulc. In, ne, ni ga prevzel atek, kar jaz sem vstala. Torej – ne!
  • dobiti čestitke in kakšno lepo darilo (dovolj je malenkost) od ljudi, ki jih imam rada – Ja, družina mi je čestitala, najbolj sem vesela novega vzglavnika, ampak določene osebe, ki bi MI MORALE, mi niso. Zato sem bila jezna nanje. Torej – ja in ne!
  • mirno jutro, čim manj stresa, počitek – Pobožne želje, ko imam doma poleg eno in pol letnika še eno osemletnico, 40-letnik pa ima po murfiju največ obveznih opravkov takrat, ko otroci ne spijo. Torej – dan je bil živčen, jezen, naporen in poln stresnih trenutkov – ne!
  • torta – Domači me niso razočarali. Dobila sem njam njam torto. In, čeprav mu je moj kos večinoma pojedel moj mulc, se nisem sekirala. Itak mi zgaga nagaja takoj, ko pojem malo več. Torej – da!
  • napisati blog in članek – Glede na to, da sem bila doma in da imam okoli dve uri časa, ko mulček spi, ali pa zvečer, sem načrtovala tudi to. Blog pišem dan kasneje, članek … Ups… Zamujam. Ker, med opoldanskem spancu sem imela druge neplanirane družinske obveznosti, zvečer sem šla spat precej kmalu zaradi glavobola. Torej – ne!
  • iti teč – Yes, yes, yes, yes. Uspelo mi je. In tega sem najbolj vesela. Prav, bila sem počasna kot želvica. Za teh ubogih 3.1 km sem porabila ravno 31 minut, vendar sem tega uspeha vesela bolj kot samega rojstnega dne. Ker sem že 32 tednov noseča. Ker me muči prehlad. Ker me zaradi prehlada mučijo glavoboli. Ker sem naložila dobrih okoli 15 dodatnih kilogramov, katere čutim pri teku predvsem v nogah. In, ker me je en gospod ustavil in prosil za navodilo poti, da sem bila še malo bolj počasna. Ampak to ni važno. Važno je, da sem tekla. Torej – da!

Prav, spet sem se postarala za eno leto. In, prav, nisem več mlada. Tudi to čutim v telesu, živcih in razmišljanju. Čeprav je prvo obremenjeno tudi z nosečnostjo, vidim sive lase. Čeprav so za druge krive osebe okoli mene, vidim, da glede določenih stvari nisem toliko potrpežljiva (glede določenih sem). In zadnje?

Ne vem, koliko je starost, koliko že prvi otrok, a nekako bolj cenim vsako leto. Cenim vsak najmanjši lastni uspeh (kot je bil ta tek). In, v resnici razumem, da se za določene stvari ne splača preveč sekirati. Da se bodo stvari že postavile na svoje mesto.

Torej – moj rojstni dan?

Bil je bolj klavrn. Prav gotovo je bil kateri že slabši in precej je bilo bolj srečnih.

Ampak, se ne sekiram (glej novo razmišljanje zgoraj). Ne preveč. Ker, med prehladom, glavoboli, jeza nad določenimi ljudmi, so bili trenutki, ki so mi uspeli – torta, čestitke mojih dragih (razen izjeme) in moj tek. Gledam na pozitivo in si pravim – yeah, še vedno sem uspela preteči 3.1 km! Zdaj pa, tudi če počasi zmanjšam to aktivnost in teke postopno spremenim v hojo, prav. In, dragi otrok v meni, vzemi si še čas teh tednov, brcaj me kolikor hočeš (kot me sedaj), a se zavedaj, da se ti počasi najemna pogodba izteka. Pripravljena sem…

Pripravljena sem na novi start in nove pustolovščine.
Beri dalje
1

#fitpiskotek #fitcookie

zapri Na spletnih straneh FITpiskotek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.