A B C E F G I J K L M N P R S T Z Ž
GOOD

INULIN

Inulin je topna prehranska vlaknina, ki jo najdemo v korenini cikorije, špargljih, poru, artičokah, čebuli in še kje. V živilski industriji se pogosto uporablja za izboljšanje oziroma povečanje vsebnosti prehranskih vlaknin v produktih.

Je sladkastega okusa, zato ga pogosto uporabljamo kot nadomestek sladkorja. Nekaterim produktom se na ta način učinkovito zmanjša kalorično vrednost.

Sodi med prebiotike. Prebavni trakt do debelega črevesja prepotuje v nespremenjeni obliki. V debelem črevesju pa predstavlja hrano koristnim bakterijam in tako pozitivno vpliva na njihov razvoj. Spodbuja rast bakterij, ki so pomembne za naše zdravje. Priporočljiv je tudi za ljudi, ki imajo težave s krvnim sladkorjem.

Znanstveno dokazano je, da inulin iz cikorije poveča pogostost odvajanja in tako prispeva k normalnemu delovanju črevesja, kar je potrjeno s strani Evropske agencije za varno hrano (EFSA). Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 12 g inulina iz cikorije.
Kategorija:

#fitpiskotek #fitcookie

zapri Na spletnih straneh FITpiskotek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.