A B C E F G I J K L M N P R S T Z Ž
GOOD

RABARBARA

Rabarbara je nezahtevna rastlina, ki najbolje uspeva v tleh , kjer se voda ne zadržuje. Užitna so samo stebla.

Sodi med zelenjavo, a jo uživamo kot sadje. Stebla rabarbare so nizkokalorična azijska zelenjava, navdušuje z zanimivim okusom in pomaga preprečevati ali pa odpravljati številne tegobe. Je prava zakladnica zdravja.

Ne vpliva na drastičen porast krvnega sladkorja. 100g rabarbare vsebuje približno 4,5g ogljikovih hidratov.


Kategorija:
GOOD

ROŽIČEVE PEČKE V PRAHU

Rožičeve pečke (koščice, zrna) v prahu so naravno vezivo in sredstvo za zgoščevanje zaradi vsebnosti pektina

Rožičevec je zimzeleno drevo, ki polno rodi šele nekje po dvajsetih letih. Njegovi dolgi, temno rjavi strokasti plodovi se imenujejo rožiči. Vsak rožič vsebuje majhne pečke ali koščice. Kot zanimivost velja omeniti, da so vse rožičeve pečke enake velikosti in enake teže, natanko 0,2 grama. Včasih so jih imeli za mero karata zlata.

Pogostokrat so rožičeve pečke v prahu poimenovane kot moka iz rožičevih pečk, ki pa se ne sme zamenjevati z moko iz celih rožičev (tu so namreč v prah zmleti celi rožiči).

Z rožičevimi pečkami v prahu odlično lahko zgostimo sladke ali slane jedi, marmelade, pudinge, kreme, strjenke. Rožičeve pečke v prahu so brez okusa in glutena, primerne za prehrano diabetikov, ker ne vplivajo na krvni sladkor. 


Kategorija:

#fitpiskotek #fitcookie

zapri Na spletnih straneh FITpiskotek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.