Enaka stopnja sladkosti namiznega sladkorja
ERITRITOL S STEVIJO, drobni kristali

 
5,79 €


Pakiranje:

200g
400g
1kg-refil
Količina:
Eritritol s stevijo je mešanica dveh naravnih sladil- eritritola in stevije. Po videzu, strukturi in okusu podobna namiznemu belemu sladkorju.

Zaradi mešanice obeh sladil je izničen redko željen hladilni učinek / mentol pookus eritritola in grenak pookus stevije. Odlična kombinacija, sladili se dopolnjujeta.

Brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0. Uporaba se priporoča diabetikom ter vsem, ki živijo zdrav življenjski slog. Ustreza definiciji FIT živila.

V čem se FIT piškotek mešanica eritritola s stevijo  in FIT piškotek eritritol razlikuje od ostalih podobnih produktov na trgu?

-FIT piškotek eritritol je pridobljen iz grozdja  - ceneni eritritol je največkrat pridobljen iz cenene koruze, ki je v državah izven EU največkrat tudi gensko spremenjena. Največkrat prodajalci zaradi tega razloga izvornega produkta na embalaži eritritola ne navajajo.

-FIT piškotek eritritol s stevijo in eritritol ne vpliva na nihanje krvnega sladkorja, kar se pri eritritolu pridobljenem iz koruze po poročanju številnih diabetikov dogaja

-FIT piškotek eritritol ni kitajskega porekla - Kitajska ima popolnoma drugačno zakonodajo pridelave - večkrat skrivano Kitajsko poreklo je pod imenom "Pakirano v ..." neki evropski državi.

-FIT piškotek stevija je pridobljena iz vrste rastlin Stevija, ki so značilne za Južno Ameriko. Vsebnost Reb-A pri naši FIT piškotek steviji je več kot 97%.


Naš FIT piškotek eritritol je v svoji naravni obliki pridobljen iz grozdja, proizvajalka produkta za pridobivanje eritritola pa je dolga in ozka država v Južni Ameriki - Čile. 

Čile je ena glavnih pridelovalk in izvoznic grozdja na svetu, po kakovosti in količini pa velja za vrhunsko pridelovalko vin.  Podnebne razmere v Čilu so stabilne oziroma predvidljive, kar omogoča, da leto za letom grozdje doseže optimalno zrelost. 

Severne regije so zelo vroče in suhe v primerjavi s hladnejšimi, mokrimi regijami na jugu. Temperaturo uravnavata dva stalna mrzla zračna tokova z Andov in Pacifika, ki omogočata, med drugim, dober razcvet trte.  Večina čistih vinskih regij je odvisna od namakanja. Da bi ohranili vinograde, pridobivajo potrebno vodo iz taljenja snega v Andih.

Druga sestavina te mešanice pa je steviol glikozid. Gre za naravno spojino, ki jo najdemo v rastlini Stevia. Zato je kot sladilo tudi pogostokrat poimenovano kar stevia. Torej steviol glikozid ali stevia.

Stevia je samorodni grmiček, ki zraste do višine 60 cm, na plantažah tudi do višine 90 cm. Večletna rastlina, ki ima veliko vejic po steblu, z mesnatimi listi. Njene sveže ali posušene liste uporabljamo za sladilo, pobirajo jih v času cvetenja te rastline, ko je najslajša. 

Rastlina najbolje uspeva v Južni Ameriki, Indijanci jo imenujejo "kaa-he-e", kar pomeni sladka zel.

Neto: 200g
Pakirano v papirno aluminijasti doza embalaži izbirno po 200g in 400g. Refil je pakiran v 1kg samostoječi alu plastični vrečki. 
Poreklo: Čile (Južna Amerika)

Eritritolsteviol glikozidi

Drobni kristali.

Prekomerno uživanje lahko ima odvajalni učinek. 

Povprečna hranilna vrednost / Typical Values
Na 100g / Per 100g
Energijska vrednost / Energy
0 kJ / 0 kcal
Beljakovine / Protein
0g
Ogljikovi hidrati / Carbohydrates
99,74g
-od tega sladkorji / of which sugars
0g
-od tega polioli / of which polyols
99,74g
Maščobe / Fat
0g
-od tega nasičene maščobe/ of which saturates
0g
Sol / Salt 0g

#fitpiskotek #fitcookie

zapri Na spletnih straneh FITpiskotek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.