Sladkosnedi ljubitelji FIT namazov brez dodanega sladkorja pozor! Ta mandljev namaz
z dodatkom posebne začimbe morate poskusiti.
V 100g mandljeva namaza blagovne znamke FIT piškotek je kar
75% vsebnost rahlo praženih mandljev s Sicilije,
brez dodanih slabih olj, BREZ MALTITOLA in brez dodanega sladkorja. Vsebuje samo naravno prisotne sladkorje.
Mandlji za naš mandljev namaz so pridobljeni iz Sicilije. Podnebje na Siciliji je tipično mediteransko z milimi zimami, skratka primerno, da tam uspeva veliko vrst mediteranskega sadja in oreščkov- vzhodna pobočja vulkana Etne se bohotijo z bogatimi nasadi mandljev, pistacij, orehov in citrusov.
Vulkanski pesek se je z leti spremenil v rodovitno zemljo, ki jo domačini izkoriščajo sebi v prid.
Srce okusa je v podnebju in prsti iz katere zraste mandelj. |
Posebna dodana aromatična začimba je
tonka orešček. Tonka orešček je odličen v kombinaciji s praženimi mandlji,
namaz je neverjetno okusen. Sama pravim, da je to verzija bele nutele, o kateri se je precej govorilo, le da je bolj zdrava, brez sladkorja in s pikico te čudovite aromatične tonka začimbe.Tonka orešček je približno 2,5 cm veliko zrno. Na zunaj je nagubano, temno rjave oziroma skoraj črne barve, v notranjosti pa skriva svetlo rjavo sredico.
Največji adut tonke je njegova veličastna aroma. V njem se prepletajo aroma vanilije, cimeta, klinčkov, ki se jim pridruži še rahlo oreščkast oziroma mandeljnast okus in vonj marcipana. Vau! |
Namazu je dodan sončnični lecitin, ki predstavlja povezovalno snov med vodno in maščobno fazo in je odličen naravni zgoščevalec, ki namaz tudi pikico zgosti.
Je brez gensko spremenjenih organizmov, na trgu se pojavlja kot prehranski dodatek, ki dobrodejno deluje na slab holesterol. Je pa tudi običajna sestavina v kvalitetnejših čokoladah namesto alergenega sojinega lecitina. |
Suuuuuuper gladka tekstura našega namaza in odličen okus je več kot primeren za palačinke, vaflje, carski praženec, namazan na kruh (takšen, ki je FIT seveda), lahko se ga uporablja za pripravo peciv, krem in nasploh zdravih sladic.
Možnosti je neskončno.Za gladko strukturo v počasnem in dolgem mehanskem postopku poskrbijo posebni valji, ki se uporabljajo tudi za izdelavo svilnato gladke čokolade. Z dolgotrajnim valjanjem in glajenjem mase se doseže najbolj gladka in rahla struktura.
Pozabite na zrnaste oreščaste namaze s sladkorjem in dodanimi slabimi olji, nam zahtevnim FIT sladokuscem je poleg sestave in okusa pomembna tudi tekstura. |
Za slajenje je uporabljen eritritol s stevijo brez kalorij, ki ima številne pozitivne lastnosti in je idealen za diabetike. Eritritol blagovne znamke FIT piškotek je v rangu najkvalitetnejših, pridobljen iz grozdja, ki preverjeno ne vpliva na nihanje sladkorja v krvi.
Žal obstajajo razlike med različnimi vrstami in porekli eritritolov, najslabša in običajno tudi najcenejša eritritol sladila na trgu so pridobljena iz gensko spremenjene koruze in vplivajo na nihanje sladkorja v krvi, kljub navedbam da je glikemični indeks enak 0.
Poreklo: proizvedeno v EU za PINA D.O.O. (FIT piškotek)