Zavira vnetne procese v telesu

Hrana z veliko enostavnimi sladkorji in industrijsko predelana živila oropana hranilnih snovi, v telesu spodbujata vnetja, zato ju je priporočljivo povsem izločiti iz prehrane. 

Vnetje je normalen odziv imunskega sistema, poskus telesa, da ustavi neko okužbo, ki jo povzročajo bakterije, virusi ali glive (akutno vnetje). Pomembno je, da poskušamo vnetje v telesu ublažiti čimbolj naravno, s prehrano. 

Obstaja tudi oblike kroničnih vnetij,  ko telo ne ve več, kdo je sovražnik in imunski sistem napada lastno telo. Temu rečemo tudi avtoimunske bolezni, med katere sodijo astma, revmatoidni artritis, Chronova bolezen, celiakija, psoriaza, razne alergije,… 

Pri vnetnih procesih gre tudi za to, da imunski sistem namreč začne ustvarjati „sežigalnice odpadkov". 
Če življenjskega sloga ne spremenimo vnetje samo ne pojenja, se stopnjuje in ni omejeno na samo eno področje. Kot nek požar, ki ga ne občutimo. 

Dlje časa ko smo mu izpostavljeni, večja je verjetnost za nastanek bolezni. Naravna rešitev je, da si pri tem pomagamo z vsakodnevnim izborom živil, ki delujejo protivnetno. Sem seveda sodijo živila,ki so priporočene v okviru AIP prehranskih smernic: zelenolistna zelenjava, mandlji, olivno olje, kokosovo olje, mastne ribe,…

#fitpiskotek #fitcookie

zapri Na spletnih straneh FITpiskotek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.